Jasmine House, Small Dole

Complete property alterations with additional storey, extended rear parts and ext material changes

The existing bungalow was tired and did not take advantage of the large garden space and the views to the rear. The size and shell of the property was for the best part in good condition, so the goal was to retain the property where possible but add, extend upwards and try to make the building recognisable along the street.

Before

3D images

After

From the front, the building has a striking glazed ‘middle’ to break up the solid side parts and uses a lot of new and innovative cladding & colours to bring life to the front facade. At the rear the building was reversed, making the central part large compared to the sides, using the glass to allow also fantastic views out onto the rear garden. Internally the traditional look of a farmhouse has been created which works well with the timber and cladding nature of the external finish.